Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om bagerier og virksomheder der fremstiller brød & kager. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.
Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til oprettelsen af overvågningsprogrammet DANMAP, som siden har inspireret globalt. Senest har EU’s sundhedskommissær været i Danmark og set nærmere på programmet, og American Society for Microbiology har lavet en video om de danske erfaringer. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fra begyndelsen spillet en central rolle i DANMAP.Ved gentagen brug kan pencillin og andre typer af antibiotika miste deres virkning, fordi bakterierne udvikler resistens overfor stofferne. Det kan gøre det sværere – og i værste fald umuligt – at behandle bakterieinfektioner hos både mennesker og dyr. Antibiotikaresistens koster ifølge tal fra EU hvert år 25.000 europæere livet.Det danske overvågningssystemI Danmark har forskere, myndigheder og..
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen omlægger nu Fødevarestyrelsens kontrolkampagner. De skal fokusere mere på alvorlig snyd og det, folk bliver syge af.Dårlig køkkenhygiejne, listeria i ældremad og sjusk med fødevaresikkerheden er blandt de problemer, Fødevarekontrollen skal fokusere mere på frem for at gå i rette med, om bagerne laver kanelsneglen en knivspids for stærk. Det slår miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu fast.- Det seneste år har vi set flere sager, hvor listeria på ulykkelig vis har kostet menneskeliv, samtidig med, at vi har hørt om kanelsneglskontrol og problemer med at tørre salte fisk på en tørresnor i Vestjylland. Den prioritering er helt skæv, og det retter jeg nu op på. Fødevarestyrelsen skal bruge kræfter der, hvor det batter for fødevaresikkerheden, som kan redde menneskeliv og nedbringe antallet af personer som bliver syge af maden, i stedet for..
Fra marts kan både bagerens rugbrød og slagterens skinkeschnitzler blive nøglehulsmærket. Fødevarestyrelsen opfordrer producenter og detailhandel til at gribe de nye muligheder.
Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke Nøglehullet. Slagtere, ostehandlere, bagere og supermarkederne vil f.eks. kunne nøglehulsmærke både brød, knækbrød, ost og uforarbejdet kød, der ikke er færdigpakket. Nye produktkategorier som f.eks. usaltede nødder og en række glutenfri og laktosefri produkter vil også kunne få mærket, forudsat at de lever op til nøglehulskriterierne for indholdet af blandt andet salt, sukker og fedt. - Nøglehulsmærket er en succes. Mange virksomheder udvikler produkter, der kan bære Nøglehullet, og forbrugerne kender mærket og ved, hvad det står for. Med de nye regler er vejen nu banet for et endnu større udbud af..
Fødevarestyrelsen og erhvervet har i fællesskab sikret den håndværksmæssige tradition for fremstilling af kanelholdigt bagværk, uden at forbrugeren behøver at bekymre sig om et sundhedsskadeligt indhold af kumarin.
En arbejdsgruppe med deltagelse fra Fødevarestyrelsen, DI Fødevarer, Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), Coop og De Samvirkende Købmænd har de seneste måneder arbejdet målrettet på at nå frem til en fælles løsning for at bibeholde det traditionelle danske bagværk. - Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarinindholdet bliver for højt, fortæller formanden for BKD Hardy Christensen.Kanelsnegle og andet bagværk fremstillet af samme dejtype vil fremover blive defineret som traditionelt dansk bagværk med mulighed for et højere indhold af kumarin end andet bagværk.Branchen skal nu udforme arbejdsprocesser, der kan styre..
Fødevarestyrelsen ønsker dialog med bagerne om muligheden for fortsat at sælge kanelsnegle i Danmark, uden at det går ud over forbrugersikkerheden.
De seneste dages debat om rimeligheden i at Fødevarestyrelsen fortolker EU-regler på en måde der, ifølge bagerne, gør det vanskeligt at fremstille en ordentlig kanelsnegl, får nu Fødevarestyrelsen til at invitere Danske Bagere og Konditormestre samt Dansk Industri til dialogmøde. Fakta Stikprøveanalyser foretaget af Fødevarestyrelsen viste tidligere på året at halvdelen af de besøgte bagere ikke havde problemer med at overholde reglerne for indhold af kumarin i kanelholdigt bagværk. Der skelnes primært mellem to typer kanel, hhv. kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin.Derfor bør kassiakanel indtages i begrænsede..
Ny opskrift: Selv om skolerne holder lukket, og ungerne har fri, kan de godt have sjov og glæde af at lære, hvordan smarte og lækre uglemuffins laves.Uglemuffins(12-18 stk.) 250 g smør 250 g sukker 150 g Original Odense Marcipan Fintrevet appelsinskalSaft fra 1 økologisk appelsin 3 æg 250 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 100 g hakket mørk chokolade Chokoladeicing 100 g mørk chokolade, smeltet 200 g flormelis 50 g blødt smør Ca. 2 spsk. mælk Pynt 24-36 mini Oreo?s 12-18 små stykker slik til næser 26-36 små chokoladekugler eller chokoladeknapper til øjne Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, tilsæt revet marcipan samt appelsin og rør til det er let og luftigt. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med hakket chokolade. Kom dejen i muffinforme og bag dem ca. 25 min. ved 160° C. Afkøl kagerne på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad og rør den sammen med..
Vinderen af "The Liquorice Taste Award 2013" blev hyldet af dedikerede lakridsentusiaster, da resultatet af dommerpanelets afgørelse blev offentliggjort under weekendens Lakridsfestival. Forinden havde et panel af kokke med smag for lakrids i madlavningen, madskribenter, food bloggers og lakridsentusiaster smagt sig igennem et bredt spekter af produkter med smagen af lakrids spændende fra is til cookies, honning, øl, chokolade, mandler og krydderiblandinger med lakrids.Blandt de mange indstillede produkter med smagen af lakrids, gik sejren til A XOCO for deres ristede marconamandler i hvid chokolade rørt med lakrids og rullet i lakridspulver og sa lmiak. Dommerpanelet havde følgende kommentarer til vinderproduktet : "Dejlig balance af sødt og salt, dem kunne man godt spise en håndfuld af. Raffineret med spejderhagls coating og mandlen giver sprødhed. Fed oplevelse at knase"Også flere af..
Julen er børnenes fest, og en af de bedste og mindeværdige stunder er familiens jule-konfekt-dag. Og det behøver slet ikke være besværligt at skabe julehyggen og nyde julens klassiske julekonfekt.Vidste du, at der bruges over 300 mandler til at lave én pakke Odense Marcipan på 400 g. Marcipan laves primært af mandler og sukker, og marcipanen indeholder ikke konserveringsmiddel.Der kommer masser af kreativ udfoldelse, hygge og sjov ud af løjerne, når børnene skaber, former, triller og bager julens farverige og fantasifulde juleknas.Der skal ikke så meget til for at sætte gang i festlighederne og børnenes fantasi, og så kan det sagtens gøres på den nemme måde. Alt der skal bruges, er en god pakke kvalitetsmarcipan, en pakke blød nougat, lidt chokolade og hopla - så er der gjort klar til at fremtrylle et klassisk og elsket stykke konfekt, der kombinerer marcipan og nougat.1. Skær tynde..
Når Tisvilde Bistro Hellerup åbner i morgen er det fortsættelsen af en succes, der bygger på kærlighed og god karma. Det hele begynder i restauratør og chefkok Kenn Meiers klassiske og ukrukkede køkken, som i den grad er faldet i gæsternes smagDet må ikke være kunstigt. Man skal kunne se, hvad man spiser. Sæsonens bedste råvarer er basen. Og så skal det bare smage godt.To uundgåelige fynboerSå enkle er grundtonerne i køkkenet, når 32-årige Kenn Meier hersker over gryder og pander. Det har han gjort med succes på en række restaurationer de seneste år. Siden 2010 i et tæt samarbejde med barndomsvennen og restauratøren Anders Buhl. I fællesskab har de to ambitiøse fynboer pirret gæsternes smag og sanser ¬? først på Skovriderkroens Brasserie Bisous og senest på den hæderkronede Tisvilde Bistro samt Bistro Bistro på hovedgaden i feriebyen. Nu er turen kommet til Tisvilde Bistro Hellerup, som..
"Hvad skal vi lave? Det regner" Det kan godt være, at børnene stiller spørgsmålet, hvis vejrudsigten truer med regnbyger og kølige dage i efterårsferien. Men hjemmebagning med en lækker kage eller boller er altid en super hyggelig aktivitet for børnene - sammen med far og mor på en regnvejrsdag.Eller hvad med en omgang klassiske romkugler og træstammer, som far og mor husker dem. Fra dengang far og mor var børn og ikke kunne gå hjem fra skole, uden at besøge bageren og købe en romkugle eller en træstamme, der blev nydt på vejen.Odense Marcipan har fundet de gamle klassiske og meget nemme opskrifter frem fra gemmerne og tilføjet lidt marcipan for smagens skyld.Opskrift: Romkugler og træstammerCa. 15 stk.400 g kage (gerne en rest chokoladekage, sandkage eller muffins)125 g Original Odense Marcipan175 g smeltet mørk chokolade2 spsk. hindbærmarmelade2 tsk. romessensPynt: Krymmel, marcipan..
Odense Marcipan lancerer en serie kagedej i praktiske sprøjteposer, hvor man kan lave små kager og hjemmebagte lækkerier på næsten ingen tid. Der kan vælges mellem kransekage, kokosdrøm og chokoladedrøm til kaffebordet.Med de nye kagemasser er det blevet super let at lave friskbagte og lækre kager af høj kvalitet på næsten ingen tid. Kagemasserne er færdigblandet i sprøjtepose, så det eneste man skal gøre er at trykke kagemassen ud i små forme eller på bagepladen og bage kagerne i 10-12 minutter. Så er der gjort klar til at nyde duften og smagen af friskbagte kager.Med de tre kagemasser - Odense Kransekage, Kokosdrøm og Chokoladedrøm - er der masser af muligheder for at variere kagebordet med kransekage, petit four, kokos-makroner, forskellige tærter og mini-muffins. Det er også hurtigt at sprøjte en kagebund ud og bage den klar til dekoration på 10 - 15 minutter.De forskellige små..
Grilltips: Melonsuppe er nem og hurtig at lave i forvejen, og marcipanchipsene kan med fordel bages på grillens eftervarmeGrillfornøjelserne behøver ikke kun at bestå af bøffer og pølser. For kan du bage en kage eller tærte i ovnen, kan den også laves under låg i en kuglegrill med indirekte varme. På www.odense-marcipan.dk findes en række grillopskrifter, for eksempel grillede frugter, grillede tærter og grillet chokoladekage.Gode råd om desserter og kager på grillen:? Brug grillens "eftervarme" når du bager/griller? Sæt en uglaseret klinke på grillristen, så varmen bliver jævnt fordelt? Anvend en foliebakke, så desserten ikke brænder på? Grillning under låg gør marcipanen lækker sprød på toppenMelonsuppe, 4 pers.1 moden melon (canteloup eller galia)1 lille håndfuld friske mynteblade1-2 spsk. sukker2 spsk. rørsukker1 spsk. mynteblade8 skiver Original ODENS Marcipan Halver melonen, fjern..
Ny opskrift: Store Bededag falder altid fjerde fredag efter påske. Skikken med de varme hveder opstår helt tilbage i 1800-tallet, og denne nye opskrift er piftet op med sød marcipanSkikken med at spise varme hveder Store Bededagsaften kan dokumenteres i midten af 1800-tallet, men er sandsynligvis ældre. Baggrunden er, at selve Store Bededag skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag. Bagerne skulle også have fri og kunne altså ikke bage brød på selve dagen. Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen før, som folk kunne købe for at spise og eventuelt varme dagen efter.Hvorfor holder vi Bededag?Idémanden bag Store Bededag er Hans Bagger, som var biskop i Roskilde fra 1675 til 1693. Store Bededag var blot én ud af mange bededage. På bededagene bad præsterne i kirken for fred, dagene var bodsdage, og man fastede. Store Bededags helt korrekte navn var "ekstraordinær, almindelig bededag", og den..
Danmarks første kantine med en nøglehulscertificering bliver i dag indviet på Herlev Hospital. Nøglehulsmærket er bedst kendt fra varerne i supermarkedet, men som de første får medarbejderne på hospitalet i Herlev nu en mærkat på deres kantine, og dermed garanti for gode råvarer og sundere mad.Køkkenpersonalet får 'nøglehuls-certifikatet' overrakt af Fødevareminister Mette Gjerskov, og dermed gives en stor anerkendelse af hospitalskøkkenets indsats for sundere og ernæringsrigtig mad til de ansatte. Nøglehulsordningen blev tidligere i år udvidet fra dagligvarer til spisesteder og kantiner, og Herlev Hospital er altså de første der får nøglehulscertificeret deres medarbejderkantine.?Med nøglehulsmærket signalerer Herlev, at det virkelig betyder noget for dem, hvilken mad de serverer for de ansatte. Først og fremmest handler det om sund mad. Men nøglehullet skal også gerne betyde et løft i..
Er fiskefarsen frisk, oksefileten fersk og lever den økologiske ret på restaurantmenuen nu også op til løfterne?Fødevarestyrelsens kontrolprogram for 2012 er nu klar. Og blandt de mange detaljer som Fødevarestyrelsen i år ser nærmere på i detailhandelen og hos grossisterne, er bl.a. om fødevarerne nu er, hvad de giver sig ud for. Eller om forbrugerne bliver vildledt, når de køber ind i butikkerne eller bestiller et måltid mad på en restaurant. På et år besøger Fødevarestyrelsen omkring 40.000 detailbutikker og 4.500. grossister og ser bl.a. på om egenkontrol, dokumentation, hygiejne og nedkøling er i orden. Under en del af de ordinære kontrolbesøg er der afsat tid til også at se nærmere på udvalgte områder ? i 2012 fordelt på i alt 17 særligt målrettede kampagner. I år bl.a. om de varer, der særligt henvender sig til visse allergikere og kalder sig glutenfri nu også er, hvad de giver..
Der er sendt bud efter smagfulde lækkerier fra Agnes Cupcakes, når Dronning Magrethe på lørdag afholder hendes 40 års regentjubilæum I DR?s koncerthus. Det eksklusive cupcake-bageri leverer nemlig 2000 cupcakes, udviklet specielt til Kongehuset i anledningen af den store dag.Agnes Cupcakes har sammen med tidligere Noma souchef Søren Westh , udviklet den særlige opskrift, der skal behage de royale smagsløg.Resultatet blev en dyb mørk kvalitetschokolade med kaffecreme og en matchende friskrørt frosting, drysset med hindbær og en pink stjerne på toppen. Navnet på hofretten er Queens Delight, og smagen beskrives som udsøgt og intens.Queens Delight serveres til festforestillingen, der foregår I DR?s Koncertsal på lørdag, hvor regentparret og de mange hundrede gæster kan nyde den kongelige kreation. Her vil den blive serveret på høje cupcake-tårne, designet af danske Johannes Torpe..